Chinees afhaal

De Chinese keuken is wijdverspreid. Chinees afhaal is bovendien een begrip over de hele wereld. Hoe fijn is het namelijk om snel en eenvoudig een smakelijke maaltijd af te kunnen halen? In dit artikel lees je meer over het verhaal achter deze business.

Het geheim achter de afhaal Chinees
Het geheim achter Chinees afhaal is waarschijnlijk dat je altijd snel en voor een goede prijs een smakelijke maaltijd koopt. Daarnaast zijn Chinese koks een expert in het aanpassen van hun gerechten aan de smaak van de lokale bevolking. Zo zijn in veel westerse landen de porties een stuk groter en minder gekruid dan in China. In de Verenigde Staten zijn de mensen dol op de beroemde “gelukskoekjes”. Deze koekjes breek je doormidden en bevat altijd een voorspelling of wijsheid. De koekjes zijn dan ook altijd een belangrijk onderdeel van de afhaalmaaltijd. Grappig is dat in veel landen de afhaalmaaltijden in kartonnen, kubusvormige doosjes verpakt wordt. Maaltijden die je bij bijna elk afhaalrestaurant in Nederland wel kunt vinden zijn uiteraard de loempia, nasi, kroepoek en babi pangang. Opvallend detail is dat deze gerechten oorspronkelijk uit de Indische keuken komen. Een dergelijk restaurant is Chinees restaurant Sonsbeek Paviljoen.

Hechte gemeenschap
De Chinese gemeenschap is over het algemeen erg hecht. Ondernemers die de stap waagden om een restaurant te beginnen in een ander land, gaven vaak dorpsgenoten of vrienden tips en adviezen om hetzelfde te kunnen doen. En hoewel Chinezen zich vaak prima weten aan te passen aan de lokale bevolking en hun wensen, hebben veel Chinese afhaalrestaurants een typisch Chinese naam en interieur. Denk hierbij aan variaties op “De Chinese Muur”, “Asia Garden” en “China Town”. Ook draken en kleuren zoals goud en rood ziet men vaak terug in het restaurant of logo. Wellicht is dit herkenbare en traditionele onderdeel (in combinatie met de overheerlijke maaltijden) wel één van de geheimen achter het succes van de restaurants.

Toekomst van Chinese afhaalrestaurants
Veel traditionele, Chinese afhaalrestaurants hebben plaats gemaakt voor een moderne versie. Dit is deels omdat de markt verandert, maar ook doordat veel jongeren niet de zaak van hun ouders wilden overnemen. Veel restaurants hebben plaats gemaakt voor een wok- of sushirestaurant. In sommige gevallen richten ook deze restaurants op klanten die eten willen afhalen. Daarnaast is eten thuisbezorgen een erg belangrijke trend waar ook steeds meer Chinese restaurants op inspelen. Een ander populair concept dat plaats heeft gemaakt voor de afhaalchinees is all-you-can-eat. In deze restaurants kan men onbeperkt en voor een vaste prijs eten. Vaak staan er niet alleen Chinese gerechten op het menu, maar ook andere snacks. Uiteraard is dit concept niet geschikt om af te halen.Tags:
437 Woorden

Over ons

Alles over restaurants Iedereen houdt natuurlijk van een lekker hapje eten buiten de deur, ik ook uiteraard! Ik ben Rutger en neem je binnen deze blog mee op mijn avonturen op het gebied van restaurants. Van jongs af aan ben ik gefascineerd door het reilen en zeilen van de restaurantwereld. Daardoor ben ik het ook steeds meer gaan waarderen hoe deze wereld werkt en wil ik er anderen graag meer over laten weten. Dat ga ik doen via deze blog! Ik neem jullie mee naar restaurants en vertel alle tips en tricks die je moet weten om optimaal te genieten van alle restaurants in binnen en buitenland.

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

Chinees afhaal
4 januari 2021
De Chinese keuken is wijdverspreid. Chinees afhaal is bovendien een begrip over de hele wereld. Hoe fijn is het namelijk om snel en eenvoudig een smak

Tips voor het huren van een zaal
28 november 2019
Wil jij binnenkort een feestje organiseren, maar heb je geen ruimte thuis? Huur dan een zaal af om een spetterend feest of evenement te organiseren. H

Trouwlocatie strand
6 mei 2019
Trouwen aan het strand Trouwen aan het strand is populair bij mensen die trouwplannen hebben. De zee op de achtergrond en met blote voeten de trouwgel